Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблеми с обороти,перката

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблеми с обороти,перката

Колеги помагайте че ми писна всеки ден нещо и хрумва моята колица. Така нека започна с първият проблем, забелязах и то как няма.. колата не дига градуси седи под 40 градуса , след като я спра перката си върти и охлажда.. така ми се налагаше да я спирам от акомулатора.. 1,2 пъти така и една вечер нещо пак и хрумна да спре и я оставих на сутринта цъкам аз нема никои в къщи въртяла си е цяла нощ ток няма в акомулатора.. заредих го и мъката продължава. Друг проблем паля сутрин оставям я да загрее преди да тръгна гасне ми 1 път паля на ново всичко уж добре тръгвам на 1-ят сфетофар , почва да се клати все едно ще излитаме и оборотите падат трябва да и подавам периодична газ за да не ми изгасне.

Колега,термостата ти е починал.Ако работеше,колата ще си държи температурата и срещу самолетна перка.
    Не съм запознат с нещата при "боксьорчето",но при нашите на термостата има датчик,който подава сигнал към ЕКУ за температурата.Като сдаде багажа,ЕКУ минава в авариен режим и перката е постоянно включена.Мисля си обаче,че при теб проблема е в реле,тъй като работи и при изключен контакт.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

---
      Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 22:49.
      Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Значи при всички полужения сменям термостат.А за тресененето имате ли идея от какво може да е и дали мога да го оправя сам че нямам пари за майстори в този момент точно...

Comment

колега, ако перката ти не спира да се върти след като изключиш двигателя или въобще не спира, първо смени релетата на 1-ва и 2-ра степен щото най-вероятно някое е залепнало. ползвай търсачката, има теми по въпроса. също ще намериш и как се проверява термостата без да се сваля.
          точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
            колега, ако перката ти не спира да се върти след като изключиш двигателя или въобще не спира, първо смени релетата на 1-ва и 2-ра степен щото най-вероятно някое е залепнало. ползвай търсачката, има теми по въпроса. също ще намериш и как се проверява термостата без да се сваля.
            Не, че съм много компетентен по въпроса но и на мен ми се струва, че проблемът е свързан с реле Големи мизерии могат да предизвикат тия релета, мойта кола преди време не палеше и сума пари набутах за ремонти и нищо не помагаше и накрая проблема се оказа изгоряло реле за 3 лв. (за което в Динекспрес ми искаха 50 лв. понеже видиш ли това било главното реле и с никакво друго нямало да стане)!
            Alfa Romeo 145 1.4 16V TwinSpark 103hp [1998]
            Peugeot 206 1.4 74hp [2001]
            Renault Megane 2 1.5 dCi 100hp [2005]

Comment

Мерси колеги ще потърсия тема за тези релета,но така или иначе сабирам пари за основни ремонти така , че има ли някъв по практичен вариянт да спра перката без да спирам тока в колта на всяко слизане, един колега от работата ми каза да спра перката от няква букса т.н ако я спра от там да не се случи някоя друга поразия.

Comment

Първоначално публикувано от nikoga Покажи съобщение
                Мерси колеги ще потърсия тема за тези релета,но така или иначе сабирам пари за основни ремонти така , че има ли някъв по практичен вариянт да спра перката без да спирам тока в колта на всяко слизане, един колега от работата ми каза да спра перката от няква букса т.н ако я спра от там да не се случи някоя друга поразия.
                Колега, автореле в магазин за ел. елементи е 3 лв. - направо си купи едно и го смени. Виж в ръководството за твоя модел къде точно се намира релето за перката. При мен са под едно капаче до акумулатора.
                Last edited by Nyte; d.m.y г., 15:09.

Comment

Намери шибаното реле и го смени!
                  А термостата,както казаха хорово всички,си е за смяна!

Едит:Като намериш релето,ако не е от него,което е малко вероятно,ще си я изключваш от там перката.Дано Ванката не е зъл пророк и някоя пакостна ръчичка да е бъркала.
                  На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                  Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

колеги някои снимка да ми даде на това реле ?

Comment

А относно оборотите и аз го имах този проблем на боксерчето , при мен когато почваше да друса и да падат оборотите светваше и лампата на инжекцията на таблото.Проблема го реших с почистване на дебитомера със спреиче от аутоплуса
                      Alfa 146 1.7 16v Boxer - for Sound
                      Alfa 146 2.0 16v ti - for Speed

Comment

Първоначално публикувано от nikoga Покажи съобщение
                        колеги някои снимка да ми даде на това реле ?
                        Отляво на акумулатора има 2 релета - червено и черно реле. Червеното е главното при мен, а черното - това за бензиновата помпа. Пред акумулатора също под капачето има още едно - при мен то е за перката. Същото е като това за бензиновата помпа, само дето не съм го снимал, че тогава ме интересуваше това за бензиновата помпа.

(Щракваш изображението за по-голяма резолюция)

Last edited by Nyte; d.m.y г., 23:05.

Comment

само че неговата е боксер, то едното реле пак си е под акумулатора ама по-различно. колата има ли климатик.
                          точка

Comment

само че неговата е боксер, то едното реле пак си е под акумулатора ама по-различно. колата има ли климатик.
                            Да, ясно. Ама малко от малко да се ориентира колегата какво и къде да търси. Затова и в предния post му бях казал да търси в документацията за неговия двигател къде точно му се намира неговото реле

Comment

мерси колега че се опита да ме орентираш.

има клматик колега

Comment

Working...
                              X